Over ons
De website www.voetballegends.nl is ontstaan vanuit mijn verzameling oude voetbalplaatjes - vanaf 1907 - en een groot historisch voetbalknipsel archief. Met ca. 300 profielen van legendarische Nederlandse voetballers en oude verenigingen met uniek beeldmateriaal (vnl. uit oude kranten, tijdschriften en boeken). Een selectie legend voetballers die het Nederlands voetbal hebben groot gemaakt en profielen van 'de 100 oudste voetbalverenigingen van Nederland' die vanaf 1898 regelmatig in de NVB competitie hebben gespeeld (bron: Voetbalalmanak 1912/13).

Veel voetballiefhebbers hebben heimwee naar het voetbal zonder tattoos, matchfixing en Chinese miljardairs. De interesse in de historie van het Nederlands voetbal neemt dan ook toe, voetbal zoals het vroeger was is het terrein van Voetballegends. Met deze website, de print heruitgaven van Kick Wilstra (alle 18 strips in 2 delen) en de Voetballegends - ,Volendam- , Abe Lenstra 100 jaar - en recent de AZ- en Faas Wilkes Scheurkalenderboeken. Maar ook dagelijks te volgen via social media Facebook en Twitter met Voetballegends Vandaag. En heel recent nog online het Voetballegends eMagazine (zie onze webwinkel).

Bronnen: materiaal/knipsels uit oude (jubileum)boeken, jaargangen dagbladen/tijdschriften o.a. De Revue der Sporten, Sportrevue 't Stadion, Sportief, Voetbal International, Wereldkroniek, Nr. 14, Stad Amsterdam, Groot Rotterdam enz. En bijdragen uit de archieven van een aantal voetbal verzamelaars Geurt Rozendaal, Chris Sangers, Elly en Koos Rost, George Anderiesse en Sven van Buren/ Marco Wilhelmus.

Voetballegends respecteert auteursrechten, maar het achterhalen van de makers is vaak ingewikkeld omdat vroeger vrijwel nooit namen werden vermeld. Dus ziet u beelden en/of teksten waarop u denk dat auteursrecht van toepassing is neem dan even contact op via email zodat dit materiaal eventueel onmiddellijk verwijderd kan worden.

Disclaimer: Ondanks de constante zorg en aandacht die we aan de inhoud besteden is het mogelijk dat onze informatie onvolledig of onjuist is (fouten kunnen we niet altijd voorkomen). Voetballegends sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van Voetballegends is verkregen.

Cees van Nijnatten
email: info@voetballegends.nl

© Voetballegends 2023